Tuesday, May 26, 2015

24 Tahun 12 Hari Hidupku Di Bumi Pinjaman Ini

Assalamualaikum..

Hi semua.. Alhamdulillah.. dapat bukak balik blog ni.. sebab dah lame x bukak, so ak xtau cmne nk bukak balik.. haha selamat ade secebis ilmu IT, ak dpt masuk blog ni balik.. hehe waaahhhhh, tgk title rasa macam dah tua pulak diri ini.. huhu buat pengetahuan semua, ak dh selamat menamatkan first degree ak kat Universiti Teknologi Malaysia dengan segulung Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia.. *bangga tetibe.. haha* yup, alhamdulillah.. berkat doa ibu bapa, diri sendiri dan di tambah dengan usaha yang ak dh lakukan disamping bantuan org yg byk membantu, ak dpt selesaikan ijazah ak dengan jayanya wlupun bukan first class.. xpelah, Allah dh tetapkan rezeki ak mcm tu.. ak dh berusaha, Allah saje yg tentukan.. mgkin akan ade yg lg baik utk ak lepas ni.. sape tau kan.. hehe tp ak akui lah, nyesal jugak x focus mase tahun 2 n tahun 3.. sbb tu pointer ak x berapa nak tinggi.. huhu xpelah, benda dh berlalu.. dh graduate dh pun.. x boleh nk putar balik masa.. just berusaha utk yang terbaik bg masa hadapan.. kan?? hehe.. btw, masa grad tahun lepas is one of my bestest day in my life.. seumur hidup, skali je dpt rasa grad utk terima degree.. so happy sgt.. family dtg raikan.. cume akak ipar x dpt dtg sbb kesibukan kerja.. tp still happy sbb ade org baru dlm family ak yg wakilkan ibu die.. hehe btw, lupa nk bgtau, angah ak dh kawen 2 tahun lepas.. n skrg alhamdulillah dikurniakan seorang puteri yg sgt comel yg ak panggil "Princess Tecik" hehe.. n insya Allah bakal menyusul bulan 10 nanti.. waaa, x sabar.. hehe angah ak bakal dpt anak kedua, ak bila pulak??? hehe ak xnk langkah bendul.. biarlah along ak kawen dulu k.. hehehehe btw jap nk share pic of my sweet Princess Tecik.. 
tadaaaaa!!!! haaa, so cute kan.. umur baru setahun 2 bulan lebih dah nk dpt adik.. hehe suke sgt tgk gambar ni.. sebab ape???? sebab baju yg die pki tu diterbangkan khas dr Korea.. hehehe eh, mcm mane dpt baju korea kan? hehe nanti ak cerita.. haha okay berbalik pasal grad ak tu, terima kasih kepada mak, ayah, family n sahabat2 especially Madnor n Faz sbb byk membantu utk ak gapai ijazah tu.. bukan senang, yup memg bukan senang.. bersusah payah ak belajar tyme matrik dulu smata2 nk masuk u.. so xkn nk sia2kan sume tu.. n alhamdulillah, selesai degree dengan jayanya.. syukur sgt2.. dpt graduate on time.. hehe btw congrats kat kwn2 yg same2 grad aritu.. x terlambat lg kn nk ucap.. haha 

Btw, actually ak habes belajar tahun lepas tyme pertengahn bulan 6 x silap.. then bermulalah kerja ku sebagai penanam anggur terhebat kat Masjid Tanah tu.. hehe banyak jugak lah ak apply kerja, ade lah jugak panggil interview, tp mgkin nasib x menyebelahi ak.. then tanam jelah anggur sampai akhir tahun lepas.. tp best jugak sbb dpt jln2.. jauh2 ak jalan.. sampai Penang kau.. haha teman makngah ak jd interviewer.. then alhamdulillah, Allah bg rezeki, ak berhenti jadi penanam anggur kehormat dan mulakan kerjaya ak yg sebenar.. haaaaaa, mesti tertanya2 kan kerja ape? kt mne? hehe sabaq noh.. cek nk cita lah ni.. hehe Alhamdulillah, ak diterima kerja di company Kiswire Sdn Bhd kt JB.. Johor lg.. haha nk buat cmne, rezeki kt situ.. so, bermastautin lg lah kt johor selepas 4 tahun belajar kt UTM.. hehe jwtn ape? hehe x tnggi pun.. sbb fresh entry kn.. so ak diberi jwtn R&D Executive utk produk Bead Wire.. haaa, fyi comp ak ni buat wire.. mesti pikir mcm wire electric tu kan.. bukan.. wire ni actually besi.. tp ak x paham nape die pnggil wire.. hehe actually lari dh dr major ak blajar dulu.. sbb comp ak ni more to mechanical.. tp disebabkn Department R&D memerlukan Chemical Engineer, then ak terpilih utk bekerja.. zaman skrg ni x boleh nk demand sgt kerja.. mane yg sangkut tu, amik je dulu.. nanti later2 baru pikir klu nk tukar kerja.. huhu then, ak start kerja kt Kiswire ni pada 1 Disember 2014.. so, nk dekat 6 bulan ak kerja kt comp ni.. mula2 tu cm kekok jugaklah sbb bukan major ak kan, tp disebabkan kerja makan gaji, ak buat jelah ape2 yg disuruh.. tp bagus jugak.. byk bnde baru ak belajar.. which is good lah kan, dpt tmbh ilmu.. huhu n selamat ade member ak satu course dulu keje sini jugak.. sbb tu ak terima keje sini.. lgpun ak diberi rumah.. so x perlu pikir nk carik rumah sewa.. n rumah tu sgt selesa sbb baru renovate.. tp penat sikit lah sbb tingkat atas sekali.. penat nk mendaki.. haha tp alhamdulillah, kemudahan lengkap.. ade tv, peti ais, mesin basuh.. so xperlu nk beli dah..

Okay, berbalik pada mcm mane my Princess Tecik boleh dpt baju dr korea tu.. haaaaaaa, jeng jeng jeng... hehehe cube teka ak kt mane skrg? haha.. actually skrg ak tgh training kat korea.. memandangkan comp ak ni comp korea.. so, main comp kat sini lah.. dah 2 bulan lebih dh training kat sini.. training dekat R&D Center kt Korea ni.. so, sbb tulah anak buah ak dpt pki baju tu.. aritu ade balik skjp sbb nk renew visa.. ak dtg as tourist bukan bekerja.. sbb tu kene renew.. die bg mase 3 bulan je bleyh duduk sini.. n insya Allah sbelum raya balik malaysia.. hurm... skrg actually rindu sgt dekat family, kawan2.. huhu x pikir ape dah.. pikir nk habeskn training cepat je.. huhu sbb bosan sbnrnya kat sini.. memg rmi ckp wah, untunglah dpt g korea.. tp hakikatnya bosan giler.. sbbnye dtg sbgi pekerja.. klu dtg sbgi tourist mesti best.. lg pulak ak jauh dr tmpt2 best.. so nk g tu susah sikit.. then duk mereput jelah kt rumah.. huhu tp kdg2 staff sini ade jugak bwk g jalan2.. tp tu jelah.. nk g sendiri memg harapan lah kan.. huhu xpelah, takdir dh tentukn ak training kt sini.. so, just go with the flow.. insya Allah ade yg terbaik menanti.. aminnn btw, skrg ni ak dekat ofis.. haha nmpk x xde keje update blog.. sbb xde keje lah ak buat bnde ni.. slh satu sbb bosan kt sini sbb ni lah.. xde keje.. dtg keje duk melanguk je.. baik duduk malaysia kan.. sbb team yg di assignkn utk ak slalu sebok.. so xde mase nk train ak.. so, ak duk membusuk jelah depan laptop ni.. huhu setiap hari mengharapkan kerja utk dibuat.. huhu.. 

urm, oklah.. pnjg lebar ak membebel.. tp sebelum tu nk share beberapa gambar.. saje nk kasi tunjuk kt korang.. mane tau ade yg rindu.. hehe 
 Ni mase boss belanja dinner sblum kali kedua g korea.. huhu
 Sesi photoshoot dengan majalah MANGGA.. kih3 (gmbr live dr korea.. hehe)
 Family celebrate birthday skali dengan Princess Tecik.. The day I went to Korea for second time..
The latest of me.. hehe amik gmbr kt toilet office kat malaysia.. x senonoh kan.. haha

Btw, lupe nk bgtau, Princess Tecik ak tu bernama Nurul Azzahrah Binti Muhammad Izzat Zakwan.. nama bapak lg pnjang.. haha okaylah.. nk tido jap.. baru pas makan td.. ade mase nk lelapkan mata skjp.. hehe harap x bosan baca ape yg ak karang ni.. haha ni actually dh delete byk bnde dh.. klu nk cter sume.. mau satu page blog ni x cukup.. haha k, enjoy reading.. ade mase lg nnt ak update.. hehe *entah bila lah masenye kan.. hihi* k, Assalamualaikum... jumpa lagi.. #muahciked

No comments:

Post a Comment